Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke uporabnika. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Osebni podatki naših uporabnikov so eno od področij, ki mu posvečamo izjemno skrb in pozornost. 

Upravitelj Spletne trgovine SBT 7, d.o.o (upravitelj), je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. 

Za potrebe poslovanja spletna trgovina zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
e-poštni naslov,
uporabniško ime,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu.
Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP-naslovi, prek katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. V uporabnikov računalnik lahko spletna trgovina shrani tudi nekatere trajne piškotke:

identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku),
in štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se trajno shranijo v strežniku spletne trgovine. Piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa se trajno sharnijo v računalnik obiskovalca.

Upravitelj spletne trgovine lahko podatke v anonimizirani združeni obliki uporabi za namene statističnih analiz

Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo posredoval nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. GLS Slovenija) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Razkrivanje osebnih podatkov v izjemnih primerih

Podatke, ki jih zbiramo in obdelujemo v spletni trgovini, bomo razkrili samo, če je taka obveznost zakonsko določena ali v dobri veri, da je takšno ukrepane potrebno za sodne postope ali postopke pred drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine.

Shranjevanje pogodb oz. računov

Sklenjeno pogodba oz. račun in naročilo shrani podjetje na svojem sedežu (SBT 7, Ob rimski nekropoli 44A, 3311 Šempeter v Savinjski dolini). Če želi kupec dostopati do shranjenih podatkov, se lahko na nas obrne prek e-poštnega naslova info[at]odbojkarskaoprema.si ali telefonske številke 031 847 212.